Welke impact heeft deze (kantel)tijd en het post-corona tijdsperk? Hoe kunnen organisaties veranderen en welke verandersleutels helpen organisaties, interne en externe professionals om tot duurzame veranderingen te komen? Daarover spreken wij met gastspreker Jan Rotmans, tijdens een online netwerkbijeenkomst op 12 april van 15:30 tot 17:00 uur. Deelnemers krijgen gedurende de bijeenkomst de gelegenheid om vragen te stellen aan de heer Rotmans. Ook gaan we in breakout-rooms aan de slag met deze onderwerpen. 

In zijn boek Omwenteling schrijft Jan Rotmans:

Onze samenleving en economie zijn fundamenteel aan het veranderen – we bevinden ons in een revolutionair tijdperk met grote maatschappelijke verschuivingen die chaos en instabiliteit veroorzaken. Hoe kunnen bedrijven en organisaties hierop inspelen? Wat betekent dat voor ons persoonlijke leven?

Jan Rotmans maakt de verbinding tussen hoofd, hart en handen met aansprekende verhalen van mensen die een persoonlijke transitie durfden aan te gaan in onze snel veranderende wereld.

 

Jan Rotmans in het kort: eerlijk en duurzaam samenleven

Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit en werkt bevlogen aan een gezonde, eerlijke én duurzame samenleving. Met moed en lef bewijst hij dat onderzoeken en signaleren niet afdoende is. Hij leeft bij het mantra: ‘Wij leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk’. Voor bedrijven heeft hij een duidelijke boodschap: ‘Zorg dat je veerkrachtig en wendbaar wordt, zodat je voorbereid bent op de volgende crisis.’ Rotmans is een progressor die de vertaalslag weet te maken van de theoretische transitiewetenschap naar concrete acties en adviezen voor bedrijven, overheden en organisaties in binnen- en buitenland.

Niet alleen denken en praten; maar vooral ook DOEN. Recht doen aan het menselijke aspect. Daarom heeft hij ICIS, Urgenda, DRIFT, Nederland Kantelt en Zorgeloos opgericht. Dé organisaties die de transitietheorie naar de praktijk vertalen.

Dit wil je niet missen

Zorg dat je deze bijeenkomst als NPDI-partner niet mist en meld je nu aan via dit aanmeldformulier. De bijeenkomst alvast noteren in je agenda? Klik dan hier