Het NPDI reikt elk jaar de ‘Kroon op het Werk’ prijs publiekelijk uit aan de organisatie die de duurzame inzetbaarheid van werknemers bevordert en zich hiermee positief onderscheidt van andere organisaties. Het doel is om goede voorbeelden van duurzame inzetbaarheid onder de aandacht te brengen bij een breed publiek van werkgevers en werkenden.

20 jaar Kroon op het Werk

Het 20-jarige jubileum is de aanleiding om terug te blikken:
Wat kunnen we leren van bedrijven die de afgelopen 20 jaar hebben meegedaan aan de ‘Kroon op het Werk’ prijs?
Wat verklaart hun succesvolle aanpak? En hoe lukt het hen om dit vol te houden en telkens te verbeteren?

Deze vragen waren leidend voor het onderzoek naar 20 jaar Kroon op het Werk. Dit onderzoek is in samenwerking met TNO en de drie professoren Tinka van Vuuren, Paulien Bongers en Wilmar Schaufeli gedaan. De uitkomsten zijn gebundeld in een inspirerend online magazine. Naast de verhalen van geïnterviewde oud-winnaars en quotes van oud-winnaars (die zo op een tegeltje passen) vind je de 5 succesfactoren voor blijvend duurzame inzetbaarheidsbeleid die uit het onderzoek resulteerde.

Je kunt het magazine hieronder online doorbladeren of downloaden. Ook de 5 succesfactoren kun je apart downloaden voor welk doeleinde dan ook (leuk voor bijvoorbeeld op of achter je bureau).

Heb je na het lezen nog vragen of wil je contact opnemen? Stuur een e-mail naar info@npdi.nl.