Bent u of kent u die werkgever die effectief en creatief omgaat met de duurzame inzetbaarheid van zijn of haar medewerkers? Boekt u daarmee resultaat binnen uw organisatie en bent u zo een voorbeeld voor andere werkgevers? Schrijf uw organisatie dan in voor de Kroon op het Werk prijs!

DE PRIJS

NPDI reikt de Kroon op het Werk prijs elk jaar publiekelijk uit aan de organisatie die de duurzame inzetbaarheid van werknemers bevordert en zich hiermee positief onderscheidt van andere organisaties. Met als doel om goede voorbeelden van duurzame inzetbaarheid onder de aandacht te brengen bij een breed publiek van werkgevers en werkenden.

Dit jaar houdt NPDI rekening met de bijzondere situatie waarin organisaties verkeren. Bedrijven die effectieve oplossingen hebben gevonden voor een herkenbare inzetbaarheidsuitdaging kunnen meedingen voor deze prestigieuze prijs.

DE UITREIKING

Tijdens het Vitality Event, op donderdag 22 september 2020, kiest het aanwezige publiek de winnaar. Dit evenement wordt georganiseerd door het NPDI en Gezond in Bedrijf. Rondom de verkiezing, de uitreiking, het bekendmaken van de genomineerden en de winnaars genereert NPDI daarom veel (media) aandacht. Dit levert uw organisatie veel positieve publiciteit op. De locatie, online uitzendkanalen en het verdere programma van het evenement wordt later dit jaar bekend gemaakt.

DE PROCEDURE

Na uw inschrijving nemen wij telefonisch contact met u op om een beeld te krijgen van uw motivatie en concrete casus. Een deskundige jury o.l.v. Richard Weurding, directeur Verbond van Verzekeraars, selecteert eind augustus de vier genomineerden. Daarnaast wordt er een korte video over elk van deze organisaties gemaakt.

Schrijf uw organisatie nu in!

BEOORDELINGSCRITERIA

Beoordelingscriteria voor het toekennen van de prijs zijn:

  • De organisatie telt minimaal 15 medewerkers
  • De effectieve oplossing(en)/maatregel(en) voor een herkenbare inzetbaarheidsuitdaging zijn:

HERKENBAAR & DOELTREFFEND

Concrete maatregel, interventie of HRM/DI beleid dat antwoord biedt op een herkenbaar probleem of uitdaging voor de inzetbaarheid en productiviteit van medewerkers. Deze uitdaging kan reeds voor of juist door de coronacrisis zijn ontstaan.

INSPIREREND

De maatregel dient als inspirerend voorbeeld en kan ook door andere organisaties worden overgenomen.

VERNIEUWEND

Het gaat om een voor de organisatie nieuwe maatregel die ook na de coronacrisis vast onderdeel van het HRM/DI beleid blijft.

COCREATIE

De maatregel is het resultaat van de samenwerking van medewerkers, management/HR en organisatieleiding.