2019

KROON OP HET WERK PRIJS 2019 GAAT NAAR DE KENNEMER DUINCAMPINGS

Op 26 september 2019 is tijdens het Vitality Event door voorzitter Joke Storm van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid de 19 e Kroon op het Werk prijs uitgereikt aan de Kennemer Duincampings. De prijs is bestemd voor organisaties die uitblinken in het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Uniek is de hele open bedrijfscultuur en sterke individuele aandacht van de Kennemer Duincampings. De medewerkers zijn enorm bevlogen en betrokken en stralen dat ook uit. Dat resulteert in een snel groeiend bedrijf waar keihard wordt gewerkt en een zeer laag verzuim. Een bedrijf dat zich houdt aan de arbeidstijden en waar iedereen deelt in de winst. Een uitstekend voorbeeld voor de horecasector.

Lees verder

De genomineerden
De drie andere genomineerden, de IC afdeling van het Jeroen Bosch ZiekenhuisVDR Bouwgroep  Deventer en Florius Hypotheken bleken uitstekende runner ups. Alle drie lichtende voorbeelden voor hun sector en alle reden voor ander bedrijven om hen uit te nodigen om hun ervaringen te delen.

Finalisten

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Kennemer Duincampings

VDR Bouwgroep  Deventer

Florius Hypotheken

2018

KROON OP HET WERK PRIJS 2018 NAAR HAGO NEXT

Op 25 september2018 is de 18e Kroon op het Werk prijs 2018 door Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitgereikt aan Hago Next tijdens het Vitality Expert Event te Bunnik. De Kroon op het Werk prijs is bestemd voor organisaties die zich positief onderscheiden in het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Hago Next toont lef in de schoonmaaksector met hun innovatieve aanpak van overdag schoonmaken en is een voorbeeld voor andere bedrijven. De medewerkers voelen zich gerespecteerde collega’s. Hago Next zorgt voor betekenisvolwerk. Door ook ander werk te doen bij de klant kunnen de medewerkers langer, gezonder en met plezier werken. Hago Next voert 9+ gesprekken met medewerkers. “Samen met de medewerkers willen we een rapportcijfer 9 of meer halen, aldus directeur Roy Ploum”.

Lees verder

Afvallers

Het winnen van de Kroon op het Werk prijs was ook dit jaar niet eenvoudig. Om de prijs te winnen moest Hago Next de jury overtuigen nog duurzamer te zijn dan de andere genomineerden, ’s-Heerenloo, Vanderlande en Robidus. Ieder bedrijf had zo zijn eigen unieke manier van werken. Oog voor de gezondheid en plezier in het werk van de medewerker was bij eenieder aanwezig.

Finalisten 2018

Hago Next

’s-Heeren Loo

Vanderlande

Robidus

2017

KROON OP HET WERK PRIJS 2017 NAAR CONSERVATOR GROUP

Op 31 mei 2017 is Kroon op het Werk prijs 2017 uitgereikt aan Conservator Group. De prijs werd uitgereikt in Résidence Groot Heideborgh te Garderen tijdens het landelijk event ‘Werk in 2030’ van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid.De Kroon op het Werk prijs is bestemd voor organisaties die zich positief onderscheiden in het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Het familiebedrijf Conservator Group heeft de Kroon op het Werk prijs met name gewonnen door de sterke betrokkenheid van de directie. Dag en nacht werken zij aan het reinigen van afval en energiecentrales. Onder zware omstandigheden zullen ook zij door moeten werken tot 67 jaar. Door nieuwe technieken als straalsilo’s, maar ook de constante zorg voor de gezondheid en veiligheid van de medewerkers is het voor medewerkers een plezier om hier te werken. ‘’Ook na je 67e wil je immers graag gezond blijven’’, aldus directrice Daphne Holtappel.

Lees verder

Afvallers
Het winnen van de Kroon op het Werk prijs was dit jaar niet eenvoudig. Om de prijs te winnen moesten zij de jury overtuigen duurzamer te zijn dan o.a. Achmea, Azora en Decos. Ieder bedrijf had zo zijn eigen unieke manier van het werken aan duurzame inzetbaarheid. Oog voor de gezondheid van de medewerker was bij eenieder aanwezig.

Finalisten

Achmea

Azora

Conservator Group

Decos

2016

WINNAAR KROON OP HET WERK 2016 CARGLASS

De Kroon op het Werk prijs wordt uitgereikt aan die organisatie die bewezen heeft op een duurzame wijze invulling te geven aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van hun medewerkers. Uit de inzendingen zijn vier bedrijven genomineerd: Carglass, Schiphol Group, Coöperatie Vitelia en Macaw. Carglass B.V. werd uiteindelijke tot winnaar gekroond en ontving op woensdag 23 maart 2016 de prijs tijdens het Event ‘Zonder geluk en stress vaart niemand wel’.

Finalisten Kroon op het Werk 2016 De Kroon op het Werk Prijs
De Kroon op het Werk prijs wordt uitgereikt aan die organisatie die bewezen heeft op een duurzame wijze invulling te geven aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van hun medewerkers. Uit de inzendingen zijn vier bedrijven genomineerd: Carglass, Schiphol Group, Coöperatie Vitelia en Macaw. Carglass B.V. werd uiteindelijke tot winnaar gekroond en ontving op woensdag 23 maart 2016 de prijs tijdens het Event ‘Zonder geluk en stress vaart niemand wel’.

Lees verder

Video impressie Event ‘Zonder geluk en stress vaart niemand wel’
Bekendmaking winnaar Kroon Op Het Werk prijs

Carglass (400 medewerkers)
Carglass had in 2010 nog 1300 medewerkers! Het heeft een enorme transformatie moeten doormaken, maar heeft ondanks die beweging een hele sterke band en betrokkenheid weten te creëren met de medewerkers. Veel decentrale vestigingen wat di beleid moeilijker maakt. Het bedrijf werkt met het Carglass Vitaal programma voor de persoonlijke ontwikkeling en heeft een eigen cao. Wat opvalt is de hoge participatie van 84% aan dit programma. Ook een heel goed initiatief was het omzetten van de leeftijdsdagen in blokken voor persoonlijke ontwikkeling, een persoonlijk budget van €1.500 en een intensieve begeleiding van één op de 12 medewerkers door teamcoaches. Er is ruimte voor beleid van onderaf zoals een niet roken programma dat daardoor erg effectief is.

Finalisten 2016
Carglass
Schiphol Group
Coöperatie Vitelia
Macaw

Genomineerden 2016

2015

KROON OP HET WERK PRIJS 2014 GEMEENTE BRONCKHORST

De Kroon op het Werk Prijs wordt uitgereikt aan die organisatie die bewezen heeft op een duurzame wijze invulling te geven aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van hun medewerkers. Uit de inzendingen zijn in 2014 vier finalisten geselecteerd: Koekjesbakker Veldt, Gemeente Bronckhorst, Enexis en Bilderberg.

Gemeente Bronckhorst uitgeroepen tot winnaar
Gemeente Bronckhorst werd uiteindelijk tot winnaar gekroond en ontving donderdag 27 november 2014 de Kroon op het Werk Prijs tijdens het event ‘Anders Denken, Anders Doen’. De gemeente viel bij de jury op door hun grondige en creatieve aanpak van duurzame inzetbaarheid. Weinig hiërarchie en procedures, men vertrouwt op de kennis en kunde van de medewerkers. Alle neuzen staan dezelfde kant op.

Lees verder

Maak kennis met de finalisten 2014
De finalisten van de Kroon op het Werkprijs 2014 stellen zich hieronder eerst aan u voor. Vervolgens kunt u verder lezen over de specifieke aanpak die deze succesvolle organisaties hanteren op het gebied van duurzame inzetbaarheid. De onderstaande video laat zien hoe de finalisten van de Kroon op het Werk Prijs 2014 de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers hebben verbeterd.

Finalisten 2014
Bilderberg
Gemeente Bronckhorst
Enexis
Koekjesbakkerij Veldt