NPDI Netwerkbijeenkomst

19 juni van 13-17 uur

Van meten is weten naar doen!
Hoe weet je wat er écht aan de hand is als het gaat om verminderde inzetbaarheid met alle gevolgen van dien voor persoonlijk functioneren, productiviteit, verzuim, uitstroom etc.?
Welke onderzoeken en data leiden tot een goede analyse, advies en aanpak die passen bij de specifieke organisatiecontext?
Hoe kom je van metingen, data en inzicht tot actie die gedrag en duurzame inzetbaarheid blijvend beïnvloeden?
Zomaar een aantal vragen waarmee organisatieadviseurs en/of -verantwoordelijken regelmatig mee stoeien.
We starten de 19e met een boeiende inleiding van een van de vooraanstaande HR analytics experts die ons land kent om je daarna 2 uit 4 workshops te laten kiezen waar jouw interesse naar uitgaat en die je voor jouw praktijk relevant vindt.

Disclaimer

Bij het overtekenen van een workshop in een van de twee workshoprondes zullen wij rekening houden met de volgorde van inschrijving bij het verdelen van de beschikbare deelnemersplekken. Dus schrijf je snel in!;)

Keynote

Analytics Translator
De nieuwe must-have rol in jouw (HR) organisatie of voor jou?!
Heel veel data hebben, maar er eigenlijk geen slimme dingen mee doen. Herkenbaar?
De Analytics Translator slaat een brug tussen (HR)data-expertise enerzijds en (HR)business-expertise anderzijds. Analytics Translators zijn geen vervanging voor data-scientists enerzijds of HRM-managers en HR Business Partners anderzijds, maar fungeren als liaisons, als verbinders.

Lees verder & BIO Sjoerd
In een publicatie uit 2018 in Harvard Business Review introduceerde McKinsey de rol van Analytics Translator. Het McKinsey Global Institute schat dat in 2026 de vraag naar Analytics Translators alleen al in de Verenigde Staten zou zijn gestegen tot tussen de twee en vier miljoen banen. En ook hier in Nederland is het een sterk opkomende rol.

BIO
Associate Professor Sjoerd van den Heuvel PhD (www.sjoerdvandenheuvel.com) van HU University of Applied Sciences trainde in de afgelopen 3 jaar meer dan 500 professionals uit ruim 20 landen in de rol van Analytics Translator. In deze interactieve en inspirerende keynote gaat hij in op vragen als: Wat is een analytics translator nu precies? Welke vaardigheden en competenties moeten worden ontwikkeld? Hoe bouw je een data-gedreven (HR)organisatie op met behulp van analytics translators?

Breakout sessie

De kracht van visualisatie
Obstakels overwinnen en je doelen behalen.
Ook in je beroepsleven!

Lees verder & BIO Manon
Als professioneel volleybalster heb ik bewust (en onbewust) gebruik gemaakt van visualisatie; een belangrijk middel om je leven te veranderen en te bereiken wat je wilt. Tijdens een intermezzo neem ik je mee in wat visualisatie voor jou kan doen, zowel zakelijk als privé.

BIO
Manon Nummerdor – Flier

  • Professioneel volleybalster van ’99-’17 (430 interlands, voor clubs gespeeld in: Italië, China, Japan en Azerbeidzjan)
  • Vitaloog bij Vitalogisch sinds 2020

Workshop 1

De Duurzame Inzetbaarheid Scan voor Ondernemers (DISO)
Deze scan is nieuw in de BV NL en richt zich op ondernemers!
Iets wat velen van de NPDI partners direct zal aanspreken omdat zij zelf ondernemers zijn of zij met ondernemers of managers van ondernemingen in gesprek zijn over duurzame inzetbaarheid.

Josette Dijkhuizen neemt ons in haar workshop o.a. mee in hoe de ondernemers zelf ervoor staan als het om de ‘eigen duurzame inzetbaarheid’ gaat.
Spoiler: alleen al die vraag lijkt vaak niet goed beantwoord of begrepen te worden (!)

Lees verder & BIO Josette

BIO
Josette is ondernemer en bijzonder hoogleraar ondernemerschap (Tilburg University) en verbindt in haar activiteiten de wetenschap aan de praktijk van ondernemerschap.
Dit heeft geleid tot diverse ondernemingen, boeken en presentaties over de gehele wereld. Zo heeft Josette Ondernemerschap in Bedrijfopgericht ter stimulering van intern ondernemerschap bij organisaties. Maar ook het landelijk netwerk van ondernemerscoaches De Zakencoach, is een bekend initiatief. Ze was eerder VN Vrouwenvertegenwoordiger en als oprichter van Stichting Krachtbedrijf begeleidt ze overlevers van geweld naar een eigen bedrijf. Onlangs is ze gestart met Women4Women om vrouwelijke ondernemers over de wereld te verbinden en kennis uit te wisselen.

Workshop 2

De bevlogen gemeente
Hoe de gemeente Dongen met behulp van medewerkersonderzoeken van inzicht tot actie overgaat.

Een hoge werkdruk, een hoog verloop, het moeilijk kunnen invullen van vacatures en een toegenomen behoefte aan verbinding in tijden van hybride werken. Zomaar een greep uit de uitdagingen waar gemeentelijke organisaties dagelijks mee te maken hebben. Gemeente Dongen heeft een aanpak ontwikkeld om die problemen op te lossen door te investeren in hun mensen.

Lees verder & BIO Donald

Tijdens deze workshop licht Donald Meulensteen een tipje van de sluier op over hoe ze dat doen. Denk daarbij aan wetenschappelijke analyse, de inzet van intern opgeleide teamcoaches, de regie laten waar hij hoort en de invloed van het netwerk van sociale relaties in een organisatie.

BIO
Donald is organisatieadviseur, teamcoach en projectleider bij gemeente Dongen. Daarnaast adviseert hij teams en organisaties vanuit zijn eigen bedrijf Groeten Van Donald. In zijn werk als organisatieadviseur vertaalt hij wetenschappelijke inzichten naar concrete interventies om werk leuker, interessanter en impactvoller te maken. Voorbeelden van creatieve werkvormen en interventies die hij daarvoor inzet zijn LEGO® SERIOUS PLAY®, Playful Work Design en Theory U.

Workshop 3

Een datagedreven aanpak van duurzame inzetbaarheid
“Bij menig organisatie is de volledige potentie van data nog niet ontsloten, maar ontstaat wel een groeiende honger naar relevante beslissingsondersteunende informatie. In de digitale wereld van morgen laten professionals zich dan ook steeds minder leiden door aannames.

Lees verder & BIO Bart
Geanalyseerde data hebben informatieve waarde en leren ons immers wat wel en niet werkt, en laten ons zien waar de aandacht naar uit moet gaan. Ze vormen de basis voor (strategische) beslissingen en creëren kansen om doeltreffend en doelmatig te sturen op verbetering en/of groei.”

In de workshop laat Bart van Opstal zien hoe een datagedreven aanpak eruit kan zien. Hoe organisatie- of medewerkerscans zoals bijvoorbeeld de KOBA-DI tool en de DIX in volgordelijkheid kunnen worden ingezet. En hoe de meerwaarde van (onderzoeks)data de basis leggen voor draagvlak bij het management en vervolgaanpakken binnen de organisatie.
We begeven ons in een digitaal tijdperk waarin data niet meer is weg te denken uit onze samenleving. Moderne informatietechnologieën hebben een stevige impact op onze (24 uurs)economie en bepalen zelfs in belangrijke mate de wijze waarop we ons werk organiseren. Deze ontwikkeling heeft enerzijds een merkbaar effect op de duurzame inzetbaarheid van werknemers en beïnvloedt o.a. aspecten als vakbekwaamheid, loopbaan, motivatie en vitaliteit. Anderzijds maakt dezelfde technologie het aan de hand van data-analytics mogelijk om trends in relatie tot duurzame inzetbaarheid te identificeren en er doeltreffend op in te spelen.

BIO

Bart van Opstal is business developer Health & Benefits bij Aon. Hij is al 28 jaar werkzaam in de verzekeringswereld en heeft veel praktijkervaring in het adviseren van organisaties over duurzame inzetbaarheid. Heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de Kosten-baten tool duurzame inzetbaarheid, het Vitaliteits- en InzetbaarheidsPlatform van Aon en aan product proposities voor Aon klanten. Bart heeft samen met Richard Tomesen recent het hoofdstuk van data-analytics naar duurzame inzetbaarheid in het boek ‘een levenlang inzetbaar van Prof. Dr. Annet de Lange en Prof. Dr. Beatrice van der Heijden geschreven.

Workshop 4

Instant energy
Hernieuwde energie en inzichten en energie om direct ermee aan te slag te gaan
In deze in de praktijk beproefde wash and shine ofwel innerlijke wasstraat van Vitalogisch ervaar je direct hoe je hoe je met medewerkers aan de slag kunt gaan d.m.v.

Lees verder & BIO Hanneke

  • het creëren van bewustwording en een gemeenschappelijke taal m.b.t. vitaliteit
  • noodzaak creëren om aanpassingen in leefstijl te maken
  • letterlijk en ­figuurlijk mensen in beweging te krijgen
  • op een laagdrempelige manier de dialoog aan te gaan over vitaliteit.

Vanzelfsprekend wordt er ook ‘gemeten’ (voor wie durft) en krijgt de stap van inzicht naar doen bij sommige deelnemers ook persoonlijk een direct gevolg 😉

BIO
Hanneke van Engelen is Vitaloog en directeur bij Vitalogisch. Zij combineert haar ervaring bij en met dynamisch zakelijke werkomgevingen met haar adviseurservaring o.h.g.v. vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Naast gedegen ervaring met het inzetten van medewerkerscans en andere metingen legt zij haar nadruk graag op de link te leggen tussen de behoefte van de medewerker en die van de organisatie en samen op zoek te gaan naar een integrale maatwerk oplossing. Haar missie spreekt voor zich:
“Mijn missie is om medewerkers, teams en organisaties te begeleiden naar meer vitaliteit zodat ze (nog) meer resultaat uit hun talenten, loopbaan en privéleven kunnen halen. Ik werk daarbij vanuit een pure, enthousiaste, deskundige en gedreven benadering, zowel op organisatie- als op medewerkersniveau.

Aanmeldformulier Netwerkevent

Persoonsgegevens deelnemer
Naam(Vereist)
NPDI Partner?(Vereist)
Ik doe graag mee aan de workshop ( 2 keuzes )
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Bevestiging niet ontvangen? Controleer uw spambox