NPDI netwerkbijeenkomst

16 oktober 13-17 uur
Carlton President Hotel Maarssen/Utrecht

Werkdruk eindelijk effectief aanpakken!

Was je erbij?
In herfst afgelopen jaar heeft Hylco voor het eerst zijn onderzoek naar werkdruk gepresenteerd.
Met zijn werk heeft hij volgens ons de basis gelegd voor hét nieuwe werkdrukmodel en een andere, effectievere aanpak.

Update
Inmiddels hebben negen enthousiaste NPDI-professionals het nieuwe werkdrukmodel naar de praktijk vertaald, met succes bij klanten getoetst en gewerkt aan toelichting, materiaal en effectieve aanpakken van werkdruk.
Deze ‘werkdrukaanpakkers’ gaan jullie gedurende de middag meenemen, inspireren en know-how delen.
Er komt in de loop van dit jaar een website, toolbox met middelen, beschreven interventies en uiteindelijk een workshop voor werkdrukaanpakkers!
Wil jij meer weten over een effectieve benadering en aanpak van het wellicht grootste fenomeen van werkend Nederland? En wil je beter beslagen ten ijs bij je klanten aan de slag?
Meld je dan aan voor de netwerkbijeenkomst op 16 oktober en kies twee uit de vier workshops voor een verdere verdieping!

Programma

Inleiding
Hylco Nijp, onderzoeker aan de HAN en grondlegger van het nieuwe werkdrukmodel

Het nieuwe werkdrukmodel!

What’s nieuw?
Na grondig onderzoek naar alle bestaande werkdrukmodellen werd duidelijk dat veel modellen in de kern hetzelfde zoeken, maar allemaal steeds net iets anders zeggen.
Maar wat is nou de kern van het ontstaan van werkdruk?
Waarom slagen andere benaderingen in de praktijk niet erin in analyse als uitwerking zowel management, als deskundigen als alle werkenden te bereiken?
Hylco maakt in zijn betoog duidelijk wat het verschil is met bestaande werkdrukmodellen en zal toelichten hoe je op een net andere manier kunt kijken naar het fenomeen werkdruk dat in elke organisatie een steeds belangrijkere rol lijkt in te nemen.

Uit de praktijk voor de praktijk!

John Kreuze is een zeer ervaren organisatieadviseur, trainer en coach met als specialisatie de zorgsector.
Hij heeft al met het nieuwe werkdrukmodel zeer positieve ervaringen opgedaan bij zorgbestuurders en op groepsniveau. John verteld over de, deels verassende, impact die het werken met het nieuwe werkdrukmodel heeft op zowel individueel als afdelingsniveau.

Workshop 1

Verdieping vanuit wetenschap en praktijk
Voor iedereen die het nieuwe werkdrukmodel omarmt en een solide theoretische basis wil leggen voor een net iets andere benadering van werkdruk op I-G-L-O niveau.
.

Lees verder

Samen met Hylco ga je je kennis over de samenhang en context van het model verdiepen en is er volop ruimte voor vragen omtrent de eigen beeld- en begripsvorming.
Na de workshop kun je de samenhangende factoren en variabelen in het model beschrijven en in de basis toelichten.

Workshop 2

Inspirerende en creatieve werkvormen voor werkdrukaanpakkers
Wil jij als trainer werkdruk écht aanpakken binnen organisaties? Zoek je naar inspirerende en creatieve werkvormen die naadloos aansluiten bij het nieuwe model van werkdrukaanpakken, gebaseerd op de allernieuwste wetenschappelijke inzichten?

Lees verder
Deze workshop is ontworpen om jouw professionele trainersrugzak te vullen met actuele kennis, inspiratie en effectieve oefeningen. Zo kun jij op IGLO niveau met groepen van medewerkers, teams en leidinggevenden uit een organisatie – aan de slag gaan.
Onze trainers, Wilma Wouters en Annemie Webers, zijn experts op het gebied van werkdruk en werkdrukaanpak. Met passie en enthousiasme delen ze de meest actuele inzichten om werkdruk te bestrijden en een gezonde werkomgeving te creëren.
Wat kun je verwachten van deze workshop? Interactieve en creatieve werkvormen die je direct kunt toepassen in de praktijk. Praktische tips en handvatten die werkdrukaanpak mogelijk maken in elke situatie.
Ga de uitdaging aan, pak werkdruk écht aan en ervaar hoe werkdrukaanpak een positieve verandering teweeg kan brengen.

Workshop 3

Werkdruk? Eigen schuld dikke bult. Of toch niet?
Wat hebben werknemer zelf nodig om goed om te kunnen gaan met werkdruk en wat van de organisatie? De werknemer, wij allemaal, staan op een balans tussen ‘inspanning’ enerzijds en ‘ontspanning & herstel’ en ‘persoonlijke opbrengsten’ anderzijds.
Wanneer wij in balans zijn…

Lees verder

…kun je je energieniveau op peil houden wat noodzakelijk is om goed te kunnen (blijven) functioneren.
Maar hoe blijf je nu als werkend individu eigenlijk in balans? Welke factoren spelen hierbij een rol en wat is de rol van de organisatie hierin?
In deze workshop nemen we je mee in deze intrigerende beïnvloeding van al deze factoren. Met jezelf als voorbeeld krijg je inzicht in de samenhang en aan welke knoppen je zelf kunt draaien.
Arianne en Christel zijn bijzonder ervaren coaches en als werkdrukaanpakkers dagelijks bezig met onderwerpen die de nieuwe werkdrukaanpak raken.

<span style=”color: #ffffff;”>.</span>

Workshop 4

Werkdruk-aanpakken in organisaties
In deze workshop wordt u aan de hand van een aantal recente praktijkcasussen meegenomen in de toepassingsmogelijkheden van het ‘Werkdrukmodel’.
U krijgt voorbeelden welke routes u op Individueel, Groeps (team), Leidinggevenden en Organisatieniveau (IGLO niveau) kunt bewandelen om de hele organisatie mee te nemen in de aanpak van werkdruk.

Lees verder

Na afloop heeft u inzicht waarom het werkdrukmodel aantrekkelijk is voor organisaties en op welke ‘vraagstukken’ u als adviseur ‘binnen kunt komen’.

Onze adviseurs, Bart van Opstal en John Kreuze, zijn ervaren organisatiedeskundigen. Met feiten, ervaringen en werkplezier laten zij u kennis maken van hun opgedane kennis.