NPDI netwerkbijeenkomst

11 december 13-17 uur
Carlton President Hotel Maarssen/Utrecht

Een mensgerichte organisatie!

“Gevoel en feiten combineren!”
Elke NPDI-partner zou hiervoor gaan en gaat ervoor!

Want niet alleen zie je in een Mensgerichte Organisatie een hogere productiviteit, lager verzuim of minder uitstroom. Ook de randvoorwaarden voor gezondheid, kennis, werkplezier, werk-privé balans, eigen regie en daarmee de duurzame inzetbaarheid worden naar een hoger niveau getild.

Maar wanneer is een organisatie mensgericht? Wat betekent dat voor de cultuur en het leiderschap in een organisatie?
Welke concrete stappen moet je zetten om een Mensgerichte Organisatie te worden? En welke effecten mag je dan verwachten en hoe meet je dit?

Chris Flink is directeur People Analytics bij Nolost, wetenschapper achter het construct Mensgerichte Organisatie en certificeert vanuit Nolost organisaties als Mensgerichte Organisatie. Hij zal ons in zijn inleiding antwoord geven op bovenstaande vragen. Zowel vanuit de wetenschap, de data uit onderzoeken van Nolost en met duidelijke voorbeelden vanuit praktijkcases.

Door gevoel en feiten te combineren zijn mensgericht en datagedreven geen tegenstelling maar juist een succesvolle combinatie waarmee je niet stuurt OP resultaat, maar NAAR resultaat.

Subsidiekansen voor adviseurs en (klant)organisaties in 2024!

Subsidies kunnen organisaties en hun adviseurs helpen om grotere aanpakken en projecten rondom duurzame inzetbaarheid makkelijker van de grond te krijgen.
Ook in 2024 kun je weer MDIEU subsidie aanvragen.
Misschien ben je nog onvoldoende bekent met de kansen en aanpak of hebt nog vragen hierover?
Of je weet nog onvoldoende hoe een subsidieadviseur je hierbij kan helpen?

Geert Leemeijer van SubVice neemt je in sneltreinvaart mee in:
Subsidiekansen voor adviseurs en (klant)organisaties in 2024
Spoiler: bereid je nu alvast voor op de 1e MDIEU 1e ronde komende april!

Workshops

Na deze twee inleidingen gaan wij weer interactief met elkaar in workshops aan de slag.
Je kunt ter plekke, want deze keer hoef je dat dus niet voorafte doen, weer twee workshops kiezen!

Hoe kun je in 45 dagen een nieuwe gewoonte leren?

Ooit gehoord van de intentie-gedragkloof?

Elk jaar zijn er een aantal momenten die ons verleiden tot het maken van goede voornemens. Met die voornemens willen we het verschil verkleinen tussen wie we zijn en wie we willen zijn.

Blijkbaar lukt dit niet goed als we bijvoorbeeld kijken naar alle goede voornemens aan het begin van het nieuwe jaar. Er komt met andere woorden vaak weinig in huis van mooie intenties. Dit fenomeen noemt men de intentie-gedragskloof.

Lees verder
De oplossing is eenvoudiger dan je denkt!

Minimaal 45% van ons gedrag bestaat namelijk uit gewoontes. Dus als je verandering wilt in hoe je voelt, en hoe je presteert is de meest effectieve manier het veranderen van je gewoontes.
Het inslijten van deze nieuwe ‘habits’ ondersteunt The Micro Habit Company met een gepatenteerde app (gamified) die je door een challenge/journey van 45 dagende heen leidt.

Tijdens de workshop op 11 december krijg je als het ware een kick-off en kun je daarna (verrassing) indien gewenst aan de slag met je eigen challenge van 45 dagen. Je ontvangt meer informatie over deze challenge en hoe het bij kan dragen aan jouw persoonlijke mentale veerkracht en bevlogenheid.
Deze wetenschappelijk onderbouwde methode kan je ook helpen om in organisatie met teams, afdelingen of binnen het hele bedrijf aan de slag te gaan!

Workshop Tijd voor Reflectie!

Het is de kunst om op tijd STOP te zeggen.

We leven in een tijd waarin we vaak druk druk (werk)druk zijn.
We spannen ons meer en meer in waardoor de ontspanningsmomenten, herstelmomenten en persoonlijke opbrengsten zomaar kunnen afnemen. Voordat je het weet ben je te moe of vind je je werk niet meer leuk.

Christel Langejan, o.a. werkdrukaanpakker van het NPDI, neemt je mee in een workshop om even stil te staan bij vragen zoals:

Lees verder

Hoe wil je werken en leven? Ben je nog goed verbonden met jezelf en de mensen op je heen?

In een kleine groep kijk je met verrassende vragen, deels gebaseerd op het recent geïntroduceerde nieuwe werkdrukmodel, terug op 2023.
Met als doel om 2024 in balans te brengen en te houden zodat jezelf, je klanten en je dierbaren jouw werkplezier en vitaliteit ervaren.

Cofinanciering van (grotere) projecten met behulp van MDIEU

Projecten of programma’s zijn vaak makkelijker te realiseren als er cofinanciering is.

Vaak zijn er financiële of administratieve drempels, struikelblokken, ervaringen of vooroordelen die professionals binnen de dienstverlening of organisatie ervan weerhouden om hiermee aan de slag te gaan.

Maar…

Geert Leemeijer en Martijn Meefout van SubVice gidsen je met uitleg, tips, trucs en klantvoorbeelden door deze jungle van cofinanciering.

Lees verder

Tijdens deze verdiepingsworkshop is er alle ruimte voor je vragen, bedenkingen of kennisbehoefte.
Wie weet ga je gelijk erna aan de slag en in het voorjaar 2024 samen met je (klant)organisatie een succesvolle subsidiebeschikking binnenhalen!

Mensgerichte organisaties in de praktijk

Deze workshop is een verdieping op de inleiding die Chris Flink als headliner gaat verzorgen!

Waar moet je allemaal rekening mee houden in de reis naar een Mensgerichte Organisatie?
De theorie is behapbaar, en eigenlijk klinkt het heel logisch om Mensgericht te willen zijn. Maar zoals bij iedere verandering loop je uiteindelijk tegen dilemma’s aan. Er is een reden waarom organisaties nu ingericht zijn zoals ze ingericht zijn. Moet je dat direct helemaal omgooien? En als je de mens centraal zet, is het resultaat dan niet meer belangrijk?

Lees verder

Chris en zijn collega Joris nemen dilemma’s mee uit hun praktijk, maar deelnemers kunnen ook dilemma’s inbrengen die zij zelf zien of verwachten. In dialoog wordt duidelijk hoe je met deze essentiële vraagstukken om moet gaan, welke afwegingen belangrijk zijn en hoe je uiteindelijk tot de juiste besluiten komt!