Kroon op het Werk prijs 2020: schrijf uw organisatie nu in!

Bent u of kent u die werkgever die effectief en creatief omgaat met de duurzame inzetbaarheid van zijn of haar medewerkers? Boekt u daarmee resultaat binnen uw organisatie en bent u zo een voorbeeld voor andere werkgevers? Schrijf uw organisatie dan in voor de Kroon op het Werk prijs!

 

De prijs

NPDI reikt de Kroon op het Werk prijs elk jaar uit aan een organisatie die de duurzame inzetbaarheid van werknemers bevordert en zich hiermee positief onderscheidt van andere organisaties. Met als doel om goede voorbeelden van duurzame inzetbaarheid onder de aandacht te brengen bij een breed publiek van werkgevers en werkenden. Rondom de verkiezing, de uitreiking, het bekendmaken van de genomineerden en de winnaars genereert NPDI daarom veel (media) aandacht. Dit levert uw organisatie veel positieve publiciteit op.

 

De procedure

NPDI werkt voor de procedure samen met TNO. TNO bewaakt de kwaliteit van de Kroon op het Werk en doet de voorselectie van de kandidaten met gevalideerde vragenlijsten.

 

Nadat u het formulier volledig hebt ingevuld en verzonden, ontvangt u van TNO een link naar de TNO Bedrijfsscan. Dit is een vragenlijst die door uw organisatie ingevuld dient te worden. Laat de lijst invullen door minimaal 3 en maximaal 5 ‘sleutelfiguren’ binnen verschillende organisatielagen binnen uw organisatie (MT/Leidinggevenden/HR/OR).

 

Vragenlijst ingevuld? Dan krijgt u direct een terugkoppeling van uw antwoorden in het digitale portaal. Dit kunt u eventueel printen en de resultaten met andere invullers in uw bedrijf bespreken. Op basis van deze gegevens maakt TNO met een speciale scoringsmethodiek een juryrapport met ranking van de deelnemende bedrijven.

 

Een deskundige jury beoordeelt de rapporten van alle inzendingen en selecteert begin augustus vier genomineerden uit de hoogst scorende organisaties. De jury brengt in augustus/september ook een bezoek aan deze vier organisaties, dat vastgelegd wordt door de jurysecretaris. Daarnaast wordt er een korte video over elk van deze organisaties gemaakt.

 

Beoordeling

Beoordelingscriteria voor het toekennen van de prijs zijn:

 • De organisatie telt minimaal 15 medewerkers
 • Binnen de organisatie is integrale aandacht en gedrevenheid voor dit thema
 • De organisatie heeft een innovatieve en inspirerende aanpak

 

Prijsuitreiking

Uit de vier genomineerde organisaties kiest de jury uiteindelijk de winnaar van de Kroon op het Werk prijs. Deze selectie en prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 22 september 2020, tijdens het Vitality  Expert Event van het NPDI i.s.m. Gezond in Bedrijf. Tijdens dit event wordt ook de Vitality Manager van het jaar gekozen. De locatie en het verdere programma van het evenement wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Uw of een andere organisatie aanmelden?

Dat kan tot 10 juni 2020 via onderstaande aanmeldformulier.

Aanmeldformulier


Over de jury

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van organisaties die een actieve rol hebben bij het inzetbaarheidsbeleid binnen ondernemingen:

 

 • Richard Weurding, juryvoorzitter en directeur Verbond van Verzekeraars
 • Eelco Tasma, beleidsadviseur FNV
 • Gerard Groten, directeur arbeidsvoorwaardenbeleid AWVN
 • Paulien Bongers, hoogleraar Universitair Medisch Centrum VU en Innovatie directeur Arbeid TNO
 • Tinka van Vuuren, bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement VU Amsterdam en Open Universiteit.
 • Bart Drewes, Winnaar 2014 Secretaris Gemeente Bronckhorst
 • Daphne Holtappel, Winnaar 2017 directeur Conservator Group
 • Roy Ploum, Winnaar 2018 directeur Hago Next
 • Mariska Pronk, Winnaar 2019 Kennemer Duincampings
 • Jurysecretaris Wouter van Ginkel, bestuurslid NPDI.