Praktijkvoorbeelden & Winnaars

Kroon op het Werk prijs 2017 naar Conservator Group

 

Op 31 mei 2017 is Kroon op het Werk prijs 2017 uitgereikt aan Conservator Group. De prijs werd uitgereikt in Résidence Groot Heideborgh te Garderen tijdens het landelijk event ‘Werk in 2030’ van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid.De Kroon op het Werk prijs is bestemd voor organisaties die zich positief onderscheiden in het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van werknemers.  

Het familiebedrijf Conservator Group heeft de Kroon op het Werk prijs met name gewonnen door de sterke betrokkenheid van de directie. Dag en nacht werken zij aan het reinigen van afval en energiecentrales. Onder zware omstandigheden zullen ook zij door moeten werken tot 67 jaar. Door nieuwe technieken als straalsilo’s, maar ook de constante zorg voor de gezondheid en veiligheid van de medewerkers is het voor medewerkers een plezier om hier te werken. ‘’Ook na je 67e wil je immers graag gezond blijven’’, aldus directrice Daphne Holtappel.

Afvallers
Het winnen van de Kroon op het Werk prijs was dit jaar niet eenvoudig. Om de prijs te winnen moesten zij de jury overtuigen duurzamer te zijn dan o.a. Achmea, Azora en Decos.  Ieder bedrijf had zo zijn eigen unieke manier van het werken aan duurzame inzetbaarheid. Oog voor de gezondheid van de medewerker was bij eenieder aanwezig.

Winnaar Kroon op het Werk 2016 CARGLASS

 

De Kroon op het Werk prijs wordt uitgereikt aan die organisatie die bewezen heeft op een duurzame wijze invulling te geven aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van hun medewerkers. Uit de inzendingen zijn vier bedrijven genomineerd: Carglass, Schiphol Group, Coöperatie Vitelia en Macaw.  Carglass B.V. werd uiteindelijke tot winnaar gekroond en ontving op woensdag 23 maart 2016 de prijs tijdens het Event ‘Zonder geluk en stress vaart niemand wel’. 

Finalisten Kroon op het Werk 2016 De Kroon op het Werk Prijs
De Kroon op het Werk prijs wordt uitgereikt aan die organisatie die bewezen heeft op een duurzame wijze invulling te geven aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van hun medewerkers. Uit de inzendingen zijn vier bedrijven genomineerd: Carglass, Schiphol Group, Coöperatie Vitelia en Macaw.  Carglass B.V. werd uiteindelijke tot winnaar gekroond en ontving op woensdag 23 maart 2016 de prijs tijdens het Event ‘Zonder geluk en stress vaart niemand wel’.

 

Video impressie Event ‘Zonder geluk en stress vaart niemand wel’

 

Bekendmaking winnaar Kroon Op Het Werk prij

Carglass (400 medewerkers)
Carglass  had in 2010 nog 1300 medewerkers! Het heeft een enorme transformatie moeten doormaken, maar heeft ondanks die beweging een hele sterke band en betrokkenheid weten te creëren met de medewerkers. Veel decentrale vestigingen wat di beleid moeilijker maakt.  Het bedrijf werkt met het Carglass Vitaal programma voor de persoonlijke ontwikkeling en heeft een eigen cao. Wat opvalt is de hoge participatie van 84% aan dit programma. Ook een heel goed initiatief was het omzetten van de leeftijdsdagen in blokken voor persoonlijke ontwikkeling, een persoonlijk budget van €1.500 en een intensieve begeleiding van één op de 12 medewerkers door teamcoaches. Er is ruimte voor beleid van onderaf zoals  een niet roken programma dat daardoor erg effectief is.

 

Finalisten 2016
Carglass
Schiphol Group
Coöperatie Vitelia
Macaw

Kroontje op het werk van WEEVER

WEEVER heeft in maart 2015 een Kroontje ontvangen. Deze prijs wordt in het kader van de kroontjesestafette elk jaar doorgegeven aan een organisatie die op een bijzondere manier invulling geeft aan het personeelsbeleid. Henny Nankman-Leeuw van de Siebrand Groep, winnaar van 2014, overhandigde de prijs.

 

De prijs is voor familiebedrijf WEEVER bv uit Kampen letterlijk een kroontje op het werk. ‘We staan dicht bij ons personeel en bieden een luisterend oor. Belangrijk, want vaak zijn medewerkers een groot deel van hun week bij ons te vinden. Ze zijn de motor van het bedrijf’, begint Bert Weever. ‘Loopt iets thuis of op het werk niet lekker, dan zoeken we samen naar een oplossing. Zo hebben we personeel wel eens financieel bijgestaan en geven we taalcursussen aan medewerkers die moeite hebben met lezen en schrijven.’

 

Betrokkenheid
WEEVER werd geselecteerd door de Siebrand Groep, die in 2014 de prijs won. ‘We hadden de eer om een waardige opvolger te kiezen’, vertelt manager P&O Aline Mateboer. ‘Best lastig, omdat je niet altijd zicht hebt op hoe een bedrijf met personeel omgaat. Daarom hebben we veel gesprekken gevoerd, zo ook met WEEVER. Wat ons opviel is dat ze dezelfde visie hebben als wij: ondanks de grootte van het bedrijf wordt er op betrokken wijze met personeel omgegaan.’

 

Vertrouwen
De Kroontjesestafette is een initiatief van Stichting Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid. Door het Kroontje door te geven, spreken werkgevers hun waardering uit over de manier waarop andere organisaties invulling geven aan hun personeelsbeleid. ‘Mensen zijn je belangrijkste kapitaal’, aldus Wouter van Ginkel, directeur van de stichting. ‘Heb je oog voor je personeel, dan leidt dat tot betere resultaten.’ Bert Weever beaamt dat. ‘Het voelt goed om als een team samen te werken: wij zijn er voor onze medewerkers, maar zij ook voor ons. Op dat vertrouwen kunnen we bouwen.’

Kroon op het Werk Prijs 2014 GEMEENTE BRONCKHORST

 

De Kroon op het Werk Prijs wordt uitgereikt aan die organisatie die bewezen heeft op een duurzame wijze invulling te geven aan het langer, gezond, productief en met plezier aan het werk houden van hun medewerkers. Uit de inzendingen zijn in 2014 vier finalisten geselecteerd: Koekjesbakker Veldt, Gemeente Bronckhorst, Enexis en Bilderberg. 

 

Gemeente Bronckhorst uitgeroepen tot winnaar
Gemeente Bronckhorst werd uiteindelijk tot winnaar gekroond en ontving donderdag 27 november 2014 de Kroon op het Werk Prijs tijdens het event ‘Anders Denken, Anders Doen’. De gemeente viel bij de jury op door hun grondige en creatieve aanpak van duurzame inzetbaarheid. Weinig hiërarchie en procedures, men vertrouwt op de kennis en kunde van de medewerkers. Alle neuzen staan dezelfde kant op.

 

Maak kennis met de finalisten 2014
De finalisten van de Kroon op het Werkprijs 2014 stellen zich hieronder eerst aan u voor. Vervolgens kunt u verder lezen over de specifieke aanpak die deze succesvolle organisaties hanteren op het gebied van duurzame inzetbaarheid. De onderstaande video laat zien hoe de finalisten van de Kroon op het Werk Prijs 2014 de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers hebben verbeterd.

 


Finalisten 2014

Bilderberg
Gemeente Bronckhorst
Enexis
Koekjesbakkerij Veldt