Informatiebijeenkomst nieuwe privacywetgeving.

 

 

pz

 

Nieuwe privacywetgeving: meer verplichtingen, hoge boetes, Hoe moeten we werken met Databases zoals JOHAN? 

 

In mei 2018 zal de nieuwe privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in werking treden, met extra verplichtingen bovenop de nu al geldende regels. Veel ondernemers denken dat deze wetgeving voor hen niet geldt; dit is onjuist. Praktisch ieder bedrijf verwerkt persoonsgegevens en moet nu en in de toekomst voldoen aan de privacy regels, ongeacht of er één, tien of meer dan 250 medewerkers in dienst zijn. De Autoriteit Persoonsgegevens controleert hier streng op. Volgens de wet ben je verplicht om aan te kunnen tonen hoe je voldoet aan de wetgeving, welke risico’s je hierbij hebt gesignaleerd en welke maatregelen je hebt genomen. Bij overtreding loop je risico op hoge boetes (denk aan een boete van 120.000 euro bij problemen met een datalek) en bovendien beschadigt dit het vertrouwen van je klanten, want niemand wil dat zijn gegevens op straat belanden.

Hierbij gaat het er om hoe, en welke gegevens je in ICT systemen opslaat, zoals bijvoorbeeld JOHAN. Maar naast ICT systemen zijn ook alle andere vormen van het opslaan van gegevens relevant. Voorbeelden hiervan zijn printjes, notities, foto’s etc. Binnen de workshop van Privacy Zeker laten wij zien hoe je moet omgaan met de nieuwe Privacy Wetgeving. We geven je praktische tips en laten je zien waar de valkuilen liggen. Privacy Zeker biedt kleine en zelfstandig ondernemers aan om alle benodigdheden inzake de nieuwe privacywetgeving uit handen te nemen zodat zij op een voordelige en eenvoudige wijze Privacy Zeker zijn. Je kunt je na afloop bij ons aanmelden voor deelname aan het collectief van Privacy Zeker.


Vanaf 175 euro per jaar biedt Privacy Zeker alle tools en begeleiding om te voldoen aan de Privacywetgeving waaronder: 

  • Privacyreglement en procedures
  • Updates bij nieuwe wetgeving
  • Ondersteuning bij datalekken
  • Bewerkersovereenkomst(en)
  • Training voor alle medewerkers
  • Privacy Zeker certificaat Kijk voor meer informatie en het afsluiten van je abonnement op www.privacyzeker.nl

Programma

 

NPDI partners/adviseurs die hun privacy nog niet geregeld hebben kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor een van de twee informatiebijeenkomsten:

 

Datum:        30 oktober 2017
Tijd:             
14.00 – 16.00 uur
Locatie:        
TNO Leiden, Schipholweg 77
Voor wie:     
Partners van het NPDI
Kosten:        
Gratis
Aanmelden: Meld je aan via wouter@npdi.nl


Datum:    
    1 november 2017
Tijd:             
14.00 – 16.00 uur
Locatie:        
TNO Zeist, Utrechtseweg 48
Voor wie:     
Partners van het NPDI
Kosten:        
Gratis
Aanmelden: Meld je aan via wouter@npdi.nl