NPDI online netwerkbijeenkomst – 12 april 15.30 – 17.00 uur (via Zoom)

Gastspreker: Jan Rotmans

Over o.a. deze (kantel)tijd en het post-corona tijdsperk, hoe organisaties kunnen veranderen en welke verandersleutels organisaties en interne en externe professionals helpen tot duurzame veranderingen te komen.
Naast de lezing kunnen er ook vragen gesteld worden aan Jan en gaan we in breakout rooms aan de slag met deze onderwerpen.

In zijn boek Omwenteling schrijft Jan Rotmans:

Onze samenleving en economie zijn fundamenteel aan het veranderen – we bevinden ons in een revolutionair tijdperk met grote maatschappelijke verschuivingen die chaos en instabiliteit veroorzaken. Hoe kunnen bedrijven en organisaties hierop inspelen? Wat betekent dat voor ons persoonlijke leven?

Jan Rotmans maakt de verbinding tussen hoofd, hart en handen met aansprekende verhalen van mensen die een persoonlijke transitie durfden aan te gaan in onze snel veranderende wereld.

Jan Rotmans in het kort: eerlijk en duurzaam samenleven

Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit en werkt bevlogen aan een gezonde, eerlijke én duurzame samenleving. Met moed en lef bewijst hij dat onderzoeken en signaleren niet afdoende is. Hij leeft bij het mantra: ‘Wij leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk’. Voor bedrijven heeft hij een duidelijke boodschap: ‘Zorg dat je veerkrachtig en wendbaar wordt, zodat je voorbereid bent op de volgende crisis.’ Rotmans is een progressor die de vertaalslag weet te maken van de theoretische transitiewetenschap naar concrete acties en adviezen voor bedrijven, overheden en organisaties in binnen- en buitenland.

Niet alleen denken en praten; maar vooral ook DOEN. Recht doen aan het menselijke aspect. Daarom heeft hij ICIS, Urgenda, DRIFT, Nederland Kantelt en Zorgeloos opgericht. Dé organisaties die de transitietheorie naar de praktijk vertalen.

Dit wil je niet missen

Zorg dat je deze bijeenkomst niet mist! Ben je geen NPDI-partner? Vul dan het formulier hiernaast in.

Klik hier om de bijeenkomst in je agenda te zetten

[wpforms id=”6217″]