Berichten

2017-05-27Koningin Maxima lanceert werkgeverswebsite op symposium platform Wijzer in geldzaken.

maxima

Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdagochtend 23 mei aanwezig bij het jaarlijks symposium van het platform Wijzer in geldzaken in The College Hotel in Amsterdam. Tijdens de bijeenkomst lanceert zij een werkgeverswebsite voor financieel gezonde werknemers.

De website stimuleert werkgevers om verantwoord financieel gedrag bij hun werknemers te bevorderen en werknemers met geldproblemen door te verwijzen. Door middel van informatie, tips en checklists kunnen werkgevers hun werknemers ondersteunen om `financieel fit` te blijven en hun werk met aandacht en plezier te kunnen doen. De website is een initiatief van Wijzer in geldzaken, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het Nibud (het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting), NVVK (de branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren) en Divosa (de vereniging voor leidinggevenden in het sociale domein).

Het symposium op 23 mei heeft als thema `Het schaap met vijf poten; een leven lang werken, leren, zorgen en genieten`. De bijeenkomst staat in het teken van de veranderingen op de arbeidsmarkt voor zowel werkgevers als werknemers als gevolg van flexibilisering, robotisering, vergrijzing en de verhoogde pensioenleeftijd. Doel van de bijeenkomst is om de laatste wetenschappelijke en praktische inzichten te delen.

Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Vanuit deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

terug

Uit de praktijk

'‘Ik wil graag meer kennis ontwikkelen over duurzame inzetbaarheid, zodat ik meer zicht heb over hoe medewerkers hun eigen inzetbaarheid op deze thema’s kunnen versterken en ik organisaties kan adviseren over het faciliteren hiervan.’'

'‘Door het netwerk kan ik een beroep doen op de expertise van andere professionals en wellicht samenwerken.’'

'‘Aansluiting bij strategie komt later, nadruk ligt op vitaliteit en ontwikkeling (niet verzuim als centraal woord, ook al is het hoog).’'