ACTIEF - in zorg

NPDI In Zorg faciliteert zorgorganisaties bij het ontwikkelen en uitvoeren van duurzaam inzetbaarheidsbeleidHet doel van NPDI ACTIEF - in zorg is medewerkers in zorgorganisaties vitaal, met plezier en productief te laten werken zodat ze bijdragen aan een duurzaam succesvolle organisatie.  
Wij richten ons op medewerkers van zorgorganisaties (HR/OR/ARBO/ beleidsmakers/ teamleiders/ leidinggevenden) die graag de vitaliteit en inzetbaarheid van hun personeel willen verhogen om duurzaam goede zorg te blijven leveren en bij te dragen aan een financieel gezonde zorgonderneming.  

NPDI ACTIEF - in zorg is een ACTIEF netwerk van adviseurs en zorg-organisaties waarbij kennis en ervaring over duurzame inzetbaarheid gedeeld wordt. We zijn de verbindende schakel tussen zorgorganisaties en adviseurs op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de zorg. We verbinden wetenschap en praktijk door onze ruime ervaring bij zorgorganisaties onder andere in de volgende sectoren: Verpleeg- en Verzorgingstehuizen/ Geestelijke Gezondheidszorg/ Gehandicaptenzorg/ Ziekenhuizen. Thema’s waar wij ervaring mee hebben zijn o.a.: gezond roosteren, zelforganisatie, projectrealisatie, medewerkers aan zet, fysieke en mentale gezondheid stimuleren.  

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) stelt dit najaar subsidie beschikbaar om nog meer mensen langer productief aan het werk te houden: Organisaties kunnen 50% subsidie ontvangen voor projecten van € 12.000 tot maximaal € 20.000. Projecten kunnen betrekking hebben op de bevordering van de gezondheid en vitaliteit van medewerkers, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om de subsidie te benutten. De aanvraagperiode loopt van 14 tot en met 25 november. Zie hier alle informatie.  

In enkele werksessies kunnen wij de belangrijkste duurzame inzetbaarheidsthema’s ophalen in uw organisatie of team en die vervolgens uitwerken in concrete mogelijkheden om mee aan de slag te gaan. Heeft u interesse? Neem dan gerust contact met ons op.  

Download hier een uitwerking van onze werksessies.

NPDI ACTIEF - in zorg, wij zijn:
Fianne Stroeken / Alyanna Bijlsma / Roelie Prikken / Joke Storm / Anneke Timmer / Gerda Welleweerd  / Erna van de Weerd / Roos ZierikzeeWordt ook lid van onze LinkedIn groep: NPDI ACTIEF - in zorg   Uit de praktijk

'‘Wij geloven dat gezondheid bijdraagt aan duurzaam succes van organisaties en maatschappij.’'

'‘Door het netwerk kan ik een beroep doen op de expertise van andere professionals en wellicht samenwerken.’'

'Ik vind het belangrijk dat de dingen die we doen en waarover we adviseren een wetenschappelijke of evidence based basis hebben, zodat ik er echt achter kan staan en geen ‘gebakken lucht’ verkoop.’'